Tijd:

Woensdag Avond 20.00u-21.15u (grote zaal OCJ)

Kosten:

15 euro per maand (12 maanden) + 5 euro inschrijfgeld (eenmalig). (1,25 uur les per week)

 

Sportinhoud:

Wat is Power Yoga?
Zoals de naam al doet vermoeden is Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van yoga, die is afgeleid van de Ashtanga Yoga vorm. Daar waar yoga door sommigen gezien wordt als gracieus en elegant gaat Power Yoga 2 stappen verder.

In Power Yoga worden fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd en ondersteund door ademtechniek. De houdingen samen vormen als het ware een serie, waarbij de houdingen niet vast staan. Per les kan de serie verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht te focussen met behulp van je adem op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat een vergelijkbaar effect als bij hardlopers. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgeoefend.

Energieker

Er wordt bij Power Yoga gebruik gemaakt van oefeningen waarbij bewegingen centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Een onderdeel van Power Yoga is ook dat het complete lichaam erbij betrokken is. Dit leidt er toe dat je je na een aantal weken Power Yoga fitter, energieker en kalmer voelt. Goed voor de ontwikkeling van spieren is het ook.

Mentale veerkracht
Maar Power Yoga heeft ondanks dit fysieke aspect wel alles met yoga te maken. Ook innerlijk verandert er namelijk wat als je Power Yoga beoefent. Emoties, spanningen en allerlei angsten sla je als mens op in je innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van Power Yoga. Je mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

Totale mens
Maar de nadruk bij Power Yoga ligt toch vooral bij het fysieke. Het is een lichaamsoefening, waarin de totale mens beschouwd wordt. In een Power Yoga-sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Dit leidt ertoe dat alle systemen in het lichaam worden verbeterd.

Kracht, stimulans en rust
Power Yoga kan helpen om het hormonale stelsel te verbeteren, de bloesomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken en het zenuwstelsel door de juiste ademhalings- technieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt Power Yoga de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.